Index Vakbarát Hírportál

Tovább élvezhetjük a napsütést, a hétvégét viszont felhők tarkíthatják

2022. október 14., péntek 06:09

Megmarad a felhős, ám napos idő péntekre is, napközben és délutánra akár 22 fokot is mutathatnak a hőmérők. Az évszakhoz képest enyhébb idő az érzékenyebbek körében melegfronti jellegű tüneteket okozhat.

Péntek reggelre több helyen is pára, köd képződhet. Napközben ugyanakkor változóan felhős-napos időre van kilátás – írja az Időkép. Az előrejelzés szerint a Dunántúl északi felén néhol átmenetileg egy-egy zápor is előfordulhat, jelentős légmozgás ugyanakkor nem várható. 

Délutánra 17 és 22 fok közti hőmérséklet valószínű.

Az orvosmeteorológia szerint pénteken nem lesz időjárási front, az évszakhoz képest enyhébb idő miatt viszont melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében.

Fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén és vérnyomásproblémák egyaránt előfordulhatnak. A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára megterhelő lehet.

Hétvégén akár eshet is 

Szombaton többször is erősebben megnövekedhet a felhőzet a rövidebb napos időszakok mellett, de csak helyenként északnyugaton, valamint esetleg az északi országrész egyes helyein fordulhat elő időnként kisebb eső.

A délies szél ugyanakkor többfelé megélénkül, a csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő várható. A helyenként élénk déli-délkeleti szélben 19 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

(Borítókép: Tobias Schwarz / AFP)

Rovatok