Index Vakbarát Hírportál

Ráparancsolt az eladó, a kétliteres bor helyett csak egyet vitt magával a rabló

2022. október 15., szombat 14:03

Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állított egy ötvenes éveiben járó férfit, aki szerdán egy 26 centiméteres késsel a kezében rabolt el egy palack bort az egyik Heves megyei dohányboltból.

A vád szerint a gyanúsított kora délután ment be az üzletbe, ahol megvárta, amíg az előtte álló vevő távozik, majd a pult mögé ment, és ott egy műanyag nyelű konyhakést előkapva rátámadt a meglepett eladóra.

Rövid dulakodást követően az eladónak sikerült elhárítani a támadást, de az erőszaknak csak akkor lett vége, amikor megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja. Erre a rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egyliteres flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne.

A rabló ezért kicserélte a bort, majd kezében az áruval elhagyta a boltot.

A tettest a boltban elkövetett akciója után nem sokkal elkapták a rendőrök, kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészség pénteken soron kívül bíróság elé állította.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta az elkövetőt, akivel szemben a törvényi 5 éves minimumot meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a tárgyaláson, a bíróság végül három és fél évet szabott ki.

A vádlott és ügyvédje enyhítésért fellebbezett, így az ügyben majd az Egri Törvényszék hoz jogerős döntést. Közleményében az ügyészség a biztonsági kamera támadás utáni felvételeit is közzétette, amelyeket ide kattintva tud megtekinteni.

Rovatok