Index Vakbarát Hírportál

Meggyanúsították az ikladi vasúti balesetben érintett teherautó sofőrjét

2022. október 15., szombat 17:19

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is. Az adatok ellenőrzésekor kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban forgalomból kivont járműszerelvényre.

Tömegszerencsétlenséget okozó, vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező, 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt 19 ember megsérült – közölte szombaton a főkapitányság a rendőrség oldalán.

A baleset péntek 9 óra közül történt a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A balesetben 19 ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, 14-en könnyebben. A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

(Borítókép: Személyvonattal ütközött összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok