Index Vakbarát Hírportál

Az elszálló energiaárak miatt már a szárítógépet sem kapcsolják be az egyik vasi állatmenhelyen

2022. október 17., hétfő 14:20

Jelenleg ötven kutya és harminc macska él a vasi állatmentő telepen, de vannak kecskéik, nyulaik és csincsilláik is.

Az Index október elején írt arról, hogy katasztrofális a helyzet az állatmenhelyeken. Mivel a legtöbbjük egyesületi vagy alapítványi formában működik, nem jár nekik a lakosságiár-kedvezmény sem a számlákra, sem az üzemanyagra. 

Az új feltételek mellett így nem tudják, meddig bírnak fennmaradni. Az egyik nagykanizsai menhely még nem kapta meg az új villanyszámlát, de becslései szerint legalább kétszer annyit fognak fizetni, mint eddig.

Egyre rosszabb a helyzet

Most az Állatvédők Vasi Egyesülete közölte, hogy már a saját autóját sem tudja használni, hiszen nem tankolhatnak kedvezményesen. Minderről az egyesület képviselői beszéltek. Elmondásuk szerint már az adományba kapott szárítógépet sem kapcsolják be a magas energiaárak miatt.

Korábban több állatvédő szervezet is megszűnt az elszabaduló rezsiköltségek miatt, legutóbb a pápai telep zárt be. 

Az utóbbi időben egyre többen válnak meg házi kedvenceiktől. A vasi telep az elmúlt két hétben rengeteg telefonhívást, e-mailt és Facebook-üzenetet kapott. Ebben az időszakban összesen 97 kutyát próbáltak leadni az állatmentő szervezetnél.

Ennyi négylábút azonban képtelenek voltak befogadni, ezért önkénteseket keresnek, továbbá adományokat és örökbefogadókat várnak, ugyanis egyre kevesebb van belőlük – számolt be róla azRTL Híradó .

A telepen gáz nincs, az üzemanyagot pedig egyre nehezebben tudják megfizetni.

Rovatok