Index Vakbarát Hírportál

Jön a csípős hideg és a fagy

2022. október 17., hétfő 17:05

Hétfő délután és este kevés felhő lesz az ország felett, a délkeleti, déli szél helyenként megélénkülhet. Kedden folytatódik a napos idő, szerdán viszont érkezik egy hidegfront. A leghidegebbre péntek reggelre számíthatunk.

Hétfő délután is folytatódik a napos idő, kevés felhő lesz az ország felett. Csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél a Dunántúl északi felén élénk, olykor erős lehet, egyébként gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Délután 20 és 25 fok között alakulnak a maximumok – írja az Időkép.

Kedden is derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalra foltokban ismét képződhet köd, ezek azonban délelőttre megszűnnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz – számolt be az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján.

Pénteken lesz a leghidegebb

Szerdán hidegfront érkezik, jelentős, nagy mennyiségű csapadékot ugyan nem hoz magával, csak helyenként várható eső, záporeső, de az északi-északnyugati szél feltámad. A magasban egyre inkább hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, csütörtökre virradóra az északkeleti megyékben már sokfelé lehet talaj menti fagy, csípős lesz a reggel.

A leghidegebbre viszont péntek reggelre számíthatunk, északkeleten akár –1, –2 fokig is hűlhet a levegő,

a keleti országrészben a szélvédett helyeken többfelé várható talaj menti fagy, a még kint lévő, fagyérzékeny növényeket mindenképp érdemes védett helyre vinni.

Rovatok