Index Vakbarát Hírportál

Több kutyát megműtöttek, mert valaki húsba rejtett csavarokat szórt szét a Péterhalmi-erdőben

2022. október 17., hétfő 07:39

Több kutyát is műteni kellett, miután csavarokkal teli húsdarabokat ettek a dél-pesti Péterhalmi-erdőben. Kolbászba és szalonnadarabokba is tűzdeltek csavarokat, több tucat ilyet találtak a környéken. A rendőrség nyomoz az életveszélyes csalik ügyében.

Több gazdának is állatorvoshoz kellett vinnie kutyáját, miután azok kolbászba és szalonnába rejtett csavarokat ettek meg az erdőben − közölte az RTL híradója. Nagy Péter állatorvos elmondta, hogy szerencsére a tárgyakat mindkét kutyából viszonylag hamar el lehetett távolítani, a tárgyakat endoszkóppal, tehát gyomortükrözés útján ki lehetett venni. 

Az elmúlt napokban több tucat ilyen csalit szórtak ki a Péterhalmi-erdőben és környékén. A környékbeli kutyások most többek között fákra tűzött cédulákkal egymást figyelmeztetik a veszélyre. 

Az állatorvos szerint, ha a kutya lenyel egy csavarokkal teli húsdarabot, könnyen életveszélybe kerülhet. Emiatt pedig rögtön műteni kell. Előfordulhat ugyanis, hogy egy ilyen tárgy beékelődik, és átszúrja a bél- vagy gyomorfalat. 

A rendőrök most a polgárőrökkel és a közterület-felügyelettel közösen ellenőrzik az erdőt és környékét. A rendőrség a csatornának elmondta, hogy az ügyben több bejelentés is érkezett hozzájuk. Állatkínzás miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. 

Rovatok