Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elmondta, milyen kampány indul idén decemberben

2022. október 17., hétfő 08:52

A miniszterelnök beszédet mondott az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában szombaton.

Orbán Viktor megosztott egy videót az eskütételről, valamint az ott elhangzott beszédéből. A kormányfő hangsúlyozta: „Az önök szolgálata ma elkezdődik. Nehéz idők közepette vállalták, hogy civil életük mellett ütőképes katonává képzik magukat. A tudás, amit megszereztek és megszereznek, nem csak háborúban lesz majd hasznos.”

A miniszterelnök úgy látja, hogy

az önkéntesek jelentik a hidat a civilek és a hadsereg között, az önkéntesek lesznek azok a magyar katonák, akikkel az emberek a legtöbbet találkoznak. A kiképzés során elsajátított fegyelem, együttműködési készség, csapatszellem és rátermettség példával szolgál mindannyiunknak, ez a példa sok helyre eljut majd és talán gyökeret is ver.

Orbán Viktor bejelentette, még idén decembertől újabb toborzókampányokat indítanak, hogy „mindenki, aki személyes hivatását a haza védelmében akarja megtalálni, kellő megbecsültség és presztízs mellett a legmodernebb technikával felvértezve magyar honvédnek állhasson”.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Rovatok