Index Vakbarát Hírportál

Ágyékon rúgta a főnökét egy magyar férfi Ausztriában

2022. október 18., kedd 13:47

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ausztriai munkahelyén szóváltást követően ágyékon rúgta a szintén magyar főnökét.

A vádirat szerint a vádlott 2020 júliusában a reggeli órákban Ausztriában, a Steyr nevű településen üzemelő gyárban munkavégzés közben szóváltásba keveredett a szintén magyar főnökével, aki kifogásolta az ő hanyag munkavégzését.

A vádlott nem értett egyet vele, és dühében először trágár módon előbb szidalmazta, majd rángatni és rugdosni kezdte a főnökét, továbbá megkísérelte megütni a sértettet. A főnök eleinte eltaszította a dühös beosztottat, és igyekezett kitérni a további támadások elől, végül közölte, hogy hívja az üzem biztonsági szolgálatát.

Ekkor a vádlott a távozni készülő sértett után lépett, és szidalmak közepette ágyékon rúgta főnökét, majd sietve elhagyta az üzem területét.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl – ténylegesen 3 hónap alatt – gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottat súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Magyar állampolgár külföldön elkövetett bűncselekményét az a büntetőügyekben eljáró magyar hatóság jogosult elbírálni, amelynek illetékességi területén a vádlott lakóhelye van, ezért jelen ügyben a férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni  olvasható az ügyészség közleményében. 

Rovatok