Index Vakbarát Hírportál

Járókelő akadályozta meg, hogy egy fiatal lány a Dunába vesse magát

2022. október 18., kedd 12:57 | aznap frissítve

A rendőrség egy járókelő segítségével mentette meg egy fiatal lány életét, aki hétfő éjszaka a Margit hídról leugorva akart véget vetni az életének.

A rendőrök hétfő éjszaka egy fiatal járókelő segítségével húztak vissza egy sokkos állapotban lévő, öngyilkosságra készülő lányt a Margit híd korlátjáról. Az életveszélyes jelenetet egy rendőr testkamerája rögzítette, a felvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldalán tették közzé.

A rendőrség hétfő este, fél 10 körül kapott riasztást, mely szerint egy lány életének véget vetve bele akar ugrani a Dunába. 

Egy arra sétáló fiatal férfi átmászott hozzá a korláton, és megpróbálta visszatartani.

A járőrök – három kerületből is – néhány percen belül odaértek a Margit hídhoz, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízi rendészei pedig a folyón álltak készenlétben.

Az egyik rendőr megragadta a fiatal lány kezét, társa pedig a derékszíjánál tartva biztosította, nehogy elveszítse az egyensúlyát. Egy másik járőr felmászott a kőfalra, majd megfogta a lány karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát kapta el.

A járőröknek és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves fiatal lányt a hídra, aki sokkos állapotban küzdött az ellen, hogy megmentsék. A lányt mentővel kórházba vitték.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu

Rovatok