Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Frank Júlia

2022. október 18., kedd 13:18

Hosszan tartó súlyos betegség után hétfőn meghalt Frank Júlia.

A gasztronómiai író 76 évesen vesztette életét a kórházban. A magyar gasztronómiát több mint 130 szakácskönyvvel gazdagító szerzőt gyászolja férje és öccse.

Frank Júlia korábban elárulta, sosem dob ki ételt, és fejből tud legalább 10 ezer receptet. A 129. szakácskönyvének kiadásakor azt mondta, szerinte nincs még egy ember a világon, aki ennyi szakácskönyvet írt volna.

Nincs kétszer ugyanúgy elkészített étel

A főzés szeretetéről pedig elárulta, róla érdemes tudni, hogy az otthoni élelmiszerkészletből főz először – írja az nlc.hu.

Azt azért tudni kell rólam, hogy én kinyitom a hűtőt, és abból készítek ételt, ami itthon van, csak a vendégségek előtt gondolom át alaposabban a menüt

– mondta a receptíró. Hozzátette, tapasztalata szerint legtöbbször nem ugyanúgy készíti el az ételeket. „Mindig variálok valamit, belekerül még valami, vagy éppen elveszek belőle egy hozzávalót.”

A legjobban a kísérletezést szeretem, szerencsére pontosan megérzem, mi mihez passzol, melyik fűszer adja meg a legjobb ízt, borzasztóan élvezem. Nálam mindig minden van itthon, négy hűtőből főzök, óriási fagyasztókapacitásom van, és imádok vásárolni is

– vallotta be magáról Frank Júlia.

(Borítókép: Frank Júlia 2006. február 23-án. Fotó:  Földi Imre / MTI)

Rovatok