Index Vakbarát Hírportál

Rossz hírünk van annak, aki kirándulást tervezett szombatra

2022. október 21., péntek 17:27

Szombat délig változóan felhős időre van kilátás sok fátyolfelhővel, amely időnként meg is vastagszik. Holnap délután nyugat felől átmenetileg beborul az ég, és egyre több helyen várható eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt.

Felhős időre van kilátás a hétvégén, délután északnyugat és észak felől is egyre több helyen lehetséges eső. Az ország déli részén süthet ki hosszabb időre a nap, míg a szél többfelé lehet élénk, a Dunántúlon pedig erős a délnyugati szél – írja az Időkép.

A prognózis szerint 4 és 14 fok között alakulnak a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek, a leghidegebb északon, illetve északkeleten lesz. Napközben 14 és 24 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, a legmelegebb délen, illetve délnyugaton lesz.

Vasárnapra viszont már csökken a felhőzet, a nap ugyanakkor több órára is kisüt. Csapadék napközben már nem valószínű. Eleinte több helyen, délután helyenként lehet élénk légmozgás. A csúcshőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után változóan felhős-napos, száraz idő várható. A délies szél többfelé feltámad, 17-25 fokig melegedhet napközben a levegő, az északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Kedden eleinte északkeleten előfordulhat kevés csapadék, napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A légmozgás nem lesz jelentős, 19–23 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A Nyírségben már mínuszokat mértek

Az Időkép beszámolója szerint péntekre virradóra már több helyen is mínuszokat mértek, főképp az északkeleti megyékben, a Nyírségben volt a leghidegebb. Nyírábrányban például a mínusz 5 fokot is meghaladta a hőmérséklet.

A portál megjegyzi, hogy a Duna vonalában és attól keletre sok helyen fagyott, csütörtök este még csaknem az ország egész területén derült, szélcsendes idő volt, majd nyugat felől főleg fátyolfelhők érkeztek. A várakozásoknak megfelelően így a keleti országrészben volt a leghidegebb.

(Borítókép: Isza Ferenc / Index)

Rovatok