Index Vakbarát Hírportál

Szabályos káosz lesz a hétvégén Budapesten

2022. október 22., szombat 09:03

Számos közösségi közlekedési járat menetrendje változik október 22–23-án Budapesten az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett rendezvénysorozatok miatt. Ám nem csak a forradalom emléknapja nehezíti majd a közlekedést a fővárosban. Október 23-án, szombaton 16 és 21 óra között vonulásos demonstrációt tartanak a Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett programsorozat miatt számos közösségi közlekedési változás lesz érvényben október 22-én és 23-án Budapesten – számolt be a Budapesti Közlekedési Központ holnapján. 

Szombaton, azaz 22-én délután fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem és a Bem József tér között, ami miatt várhatóan 16 óra és 16 óra 40 perc között lezárják a Szent Gellért teret és a Szent Gellért rakpartot. De nem lehet majd közlekedni 16 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között a Várkert és a Bem rakparton sem.

A Bem József téren 17 óra és 19 óra között változik a közösségi közlekedés. Ez idő alatt a 19-es és 41-es villamos módosított útvonalon: a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon, a 17-es és az 56A villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik.

Október 23-án vasárnap előreláthatólag 8 és 10 óra között a zászlófelvonás miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamos csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. A délutáni órákban pedig 16 és 21 óra között vonulásos demonstrációt tartanak a Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon. A megmozdulás miatt a Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás járatok, elsősorban a sűrítve közlekedő M4-es metró, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér M között közlekedő M3-as metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét javasolja.

A hétvégi valós idejű forgalmi változásokat a BKK oldalán lehet követni. A korlátozásokról és a lezárásokról a rendőrség oldalán érhető el bővebb információ.

(Borítókép: Rendőrök a Szabadság hídon 2020. október 23-án. Fotó: Trenka Attila / Index)

Rovatok