Index Vakbarát Hírportál

Ne csodálkozzon, ha egy pillanat alatt felidegesítik

2022. október 22., szombat 05:48

Szombaton sok felhő lesz felettünk, vasárnap sokfelé párás, ködös reggelre ébredünk. A megfázásveszély nagy, a hidegfronti hatástól fájhat a fejünk.

Szombaton sok felhő lesz felettünk, csak kevés helyen süthet ki több órára a nap. Reggel, délelőtt említésre méltó csapadék még sehol sem valószínű, viszont délután, este már egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél. Északnyugaton foltokban pára, köd képződhet reggelre. A minimum-hőmérséklet 3 és 15 fok között alakul, délnyugaton és délen lehet legenyhébb a hajnal. A csúcshőmérséklet 14 és 25 fok között alakulhat, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint felerősödhetnek az ízületi panaszok.

A szelesebb tájakon élők pedig erősebb fejfájást, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak. A felhős, szeles idő miatt alacsonyabb lesz hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély.

Vasárnaptól kisüt a nap

Vasárnap sokfelé párás, ködös lesz a reggel, majd az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de még lehetnek felhősebb körzetek is, viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a délies szél. Délutánra 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn változóan felhős-napos időre van kilátás, estig számottevő csapadék sehol sem valószínű. Hajnalra többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként északon és északkeleten tartósabban is megmaradhat. Az ország déli felén élénk lehet a nyugatias szél. Az enyhébb reggelt 17–26 fokos délután követhet, a déli tájakon mérhetjük a legmagasabb csúcsértékeket.

Kedden eleinte több helyen, délután már csak elszórtan fordulhat elő csapadék. Napközben egyre többfelé kisüthet a nap. A többfelé élénk, néhol erős északnyugati szélben 17–23 fokra van kilátás. Szerdán sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. Csak néhol lehet átmenetileg kisebb eső, zápor. Délután 16–22 fokot mutathatnak a hőmérők – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Ian Forsyth / Getty Images)

Rovatok