Index Vakbarát Hírportál

Párával és köddel indul a nap, de a frontérzékenyeket sem kíméli az időjárás

2022. október 23., vasárnap 06:22

Vasárnap hajnalban sűrű köd képződik, amely több helyen tartósan is megmaradhat. Délután viszont kisüt a nap, kisebb záporok csak délen fordulhatnak elő. Reggel 3 és 12 Celsius-fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, délután 17–22 Celsius-fok lesz.

Vasárnap hajnalban mérséklődik a légmozgás, melynek hatására a talaj közelében megreked a nedvesség, hajnaltól egyre nagyobb területen képződik sűrű köd. Napközben az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, átmenetileg kisebb eső, jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő. Elsősorban a Dunántúlon élénkülhet meg a délies szél. 

Délutánra 17 és 22 Celsius-fok közé melegedhet a levegő, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint tíz megyében egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben ezen a napon. Rosszabb látási viszonyokra kell számítani 

A frontokra érzékenyeknél migrén jelentkezhet

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de kezdetben a hidegfrontra fokozottan érzékenyek körében még fejfájás, görcsös panaszok és kopásos jellegű ízületi fájdalmak jelentkezhetnek.

Délután a melegedés hatására a melegfrontra fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak migrént, valamint gyulladásos jellegű panaszokat, esetleg fáradékonyságot, dekoncentráltságot. A szelesebb tájakon élőknél pedig ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet és fokozódhatnak a fejfájásos, migrénes panaszok.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok