Index Vakbarát Hírportál

Több millió forintos támogatással mentett papagájokat a győri polgármester felesége

2022. október 23., vasárnap 16:02

8,5 millió forintot nyert egy pályázaton Dézsi Csaba András győri polgármester feleségének a cége, a Papagájmentő Alapítvány. Mindeközben a nagyobb állatmenhelyeknek ennél jóval kisebb támogatással kellett beérniük.

Mindez annak a pályázatnak az értesítőjéből derült ki, amelynek részeként összesen 500 millió forintot osztottak szét állatmentéssel, állatvédelemmel foglalkozó szervezetek között. Az összesen 187 pályázó közül a harmadik legnagyobb összeget – 8,5 millió forintot – a győri polgármester felesége, Dézsiné Szentes Veronika által alapított Papagájmentő Alapítvány kapta. 

A hvg.hu emlékeztetett arra is, hogy az alapítvány létrehozását Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos korábban személyesen javasolta a győri polgármester feleségének.

Miniszteri biztos úr megkérdezte, hogy létre tudnék-e hozni egy papagájmentő központot együttműködve az állatkerttel. Remek ötletnek tartottam, s azonnal megkezdtem a szervezést

– mondta egy korábbi interjúban Dézsiné Szentes Veronika.

Még bőkezűbben támogatták az állatmenhelyet, ahol Orbán Viktor járt

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tavaly decemberben egy állatmenhelyre, az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítványhoz vitt 500 kilogrammnyi állateledelt, és mindezt dokumentálta, valamint közzé is tette a Facebookon.

A pályázatból kiderült, hogy ez az állatmenhely még a Papagájmentő Alapítványnál is nagyobb támogatást kapott,

egészen pontosan kilencmillió forintot.

Ez az összeg holtversenyben a legnagyobb támogatás volt a 187 pályázó közt. Az ürömi állatmenhely mellett még az Ovádi Péter szülővárosában, Veszprémben működő Fehér Holló Vadmentő Alapítvány kapott ugyanekkora, 9 milliós támogatást. 

A pályázati eredményekről Ovádi Péter is beszámolt kedden a Facebookon. A kommentek közt azonban sokan sérelmezték például a Papagájmentő Alapítvány kiemelt támogatását és azt is, hogy sok, több száz kutyával foglalkozó alapítványnak 1 millió forintos vagy az alatti támogatással kellett beérnie.

Mindeközben az állatmenhelyek egyre nagyobb bajba kerülnek a mostani gazdasági helyzetben, az érintettek már október elején is arról számoltak be, hogy katasztrofális helyzetben vannak. A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Rovatok