Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést Magyarországra, jégeső is lehet

2022. október 24., hétfő 19:04

Három megyében szélerősödés és jégeső is előfordulhat hétfőn este. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hevesebb csapadékra lehet számítani Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, valamint Vas megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint három megyében zivatar miatt van érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzés hétfő estére. Hevesebb csapadékra lehet számítani

Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

A szolgálat honlapján azt írja, hétfőn az esti óráktól előbb északnyugaton, majd keddre virradó éjszaka az ország északi, majd hajnalban az északkeleti területein az eső, zápor mellett zivatar is előfordulhat.

Kedden sem ússzuk meg eső nélkül

Kedden napközben nyugaton, délnyugaton, majd késő délután, este az északkeleti határvidéken van esély egy-egy zivatar kialakulására. Ugyanakkor éjszaka foltokban köd is képződhet. Kedd estétől pedig már nagy területen valószínű sűrű ködképződés.  

Az Időkép előrejelzésében azt írja, a helyenként élénk nyugatias szélben 16 és 22 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet, és reggelre ismét többfelé képződhet pára és köd.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok