Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor gratulált az új miniszterelnöknek

2022. október 24., hétfő 21:01

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Rishi Sunak újonnan megválasztott brit kormányfőnek – közölte Havasi Bertalan.

A konzervatív Rishi Sunakot hétfőn választották meg a britek új miniszterelnökének, azt követően, hogy elődje, Liz Truss – mindössze 45 nap után – benyújtotta lemondását.

Orbán Viktor sajtófőnöke hétfő este tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Sunaknak már a magyar miniszterelnök is gratulált levélben. Írásában méltatta a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti kitűnő kétoldalú kapcsolatokat, és utalt arra, hogy ez az együttműködés a kölcsönös tiszteleten, a közösen vállalt értékeken, a közös érdekeken és a mélyen gyökerező történelmi kapcsolatokon alapul.

E számos válság által fémjelzett nehéz időkben, amikor a kihívások közvetlenül érintik polgárainkat, rendkívül fontos, hogy hasonló gondolkodású szövetségesekként és partnerekként tovább növeljük a már eddig is szoros együttműködésünk intenzitását

– fogalmazott a levélben Orbán Viktor. 

Orbán Viktor azzal zárta levelét: „Megragadom a lehetőséget, hogy újra kifejezzem elkötelezettségünket a magyar–brit kapcsolatok megerősítése mellett, valamint hogy erős és kölcsönösen előnyös együttműködést építsünk ki az Egyesült Királyság és az Európai Unió között is”.

Rovatok