Index Vakbarát Hírportál

Végzett magával a feleségét feldaraboló dunaújvárosi milliomos

2022. október 25., kedd 18:56

A felesége meggyilkolásával gyanúsított B. János a fogdában lett öngyilkos.

Amint arról korábban az Indexen is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság letartóztatott egy dunaújvárosi férfit, aki a gyanú szerint feldarabolta a feleségét. Az 56 éves S. Andreának szeptemberben rejtélyes körülmények között nyoma veszett, a rendőrség pedig az egykor milliárdos haszonnal dolgozó acélmágnást, B. Jánost gyanúsította meg.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsított által használt kisteherautóban testrészmaradványokat találtak, amelyek a feleségétől származnak. A Blikk információi szerint az egyenruhások az asszony fejét találták meg a furgonban. A nyomozók a dunaújvárosi férfit szeptember 24-én fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a székesfehérvári rendőrség fogdájában volt őrizetben, ahol öngyilkos lett. Hiába rendelték el a letartóztatását, büntetés-végrehajtási intézetbe nem szállították át. A rendőrség megerősítette a Blikk információit, közölték, hogy az öngyilkossággal kapcsolatban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény szabályai szerint indított eljárást 2022. október 23-án.

Több milliárdos vállalkozást vezetett az ezredforduló elején

B. Jánost az ezredforduló elején egy acélszerkezeteket gyártó cég ügyvezető igazgatójaként, Fejér megye egyik legsikeresebb üzletembereként ismerték, volt olyan esztendő, amikor a vállalat éves bevétele elérte a 3,5 milliárd forintot.

Cége többek között Németországba, Spanyolországba, Ukrajnába és Brazíliába is szállított, keze alatt pedig több száz ember dolgozott. Aztán az évtized végén a cég csődbe ment, jöttek a leépítések, és egy merényletkísérlet, amelynek B. János volt a célpontja. Egy elbocsátott dolgozója késsel támadta meg a férfit, szívtájékon szúrta, ami után életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok