Index Vakbarát Hírportál

Nem ússzuk meg fejfájás nélkül a keddet

2022. október 25., kedd 06:11

Kedden többfelé számíthatunk csapadékra. Ezen a napon a nappali csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Kedden a nap első részében leginkább délen, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, illetve reggel még északkeleten is lehetnek záporok, néhol zivatarok. Délután azonban északnyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Az ország északi felén néhol élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 

Délután 16 és 22 fokot mérhetünk, reggelre pedig ismét többfelé képződhet pára és köd.

Szerdán többfelé lesz párás, ködös a reggel, a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként kora délutánig is megmaradhat, de a legtöbb helyen feloszlik. Keleten süthet ki hosszabb időre a nap, nyugat felől napközben felhők érkeznek fölénk, de csak néhol fordulhat elő gyenge eső. Északnyugaton néhol élénk lehet a délnyugati szél. Hajnalban a hőmérséklet 4 és 11, napközben 15 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön párás, ködös reggelre, napközben viszont az ország nagy részén napos időre van kilátás, csak helyenként ragadhat be a köd és alacsony szintű rétegfelhőzet. A hőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul.

Pénteken és a hétvégén sem várható lényeges változás. Párás, ködös reggelekre, napközben az ország nagyobbik részén napos időre van kilátás, de lesznek tájak, ahol tartósabban megmaradhat a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet. Ezeken a tájakon 14-15 fok körül, máshol 17 és 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Fronthatás is lesz

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden gyenge hidegfronti hatás okozhat fejfájást, enyhe görcsös panaszokat, illetve vérnyomás-ingadozást. Északon pedig a megélénkülő szél válthat ki ingerlékenységet, nyugtalanságot.

Továbbá a nyirkosabb, csapadékosabb tájakon átmenetileg a kopásos eredetű fájdalmak is felerősödhetnek. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép:  Varga György/MTI)

Rovatok