Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter szerint méltó, ha Nyugatról is támogatják a tevékenységüket

2022. október 25., kedd 21:10

Márki-Zay Péter egy televíziós interjúban az Egyesült Államokból érkező támogatás mellett Hódmezővásárhely gazdasági helyzetéről is beszélt.

Hoppál Péter szerint amerikai pénzből tüntettek a tanárokért Budapesten – írtuk hétfői cikkünkben. Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy a tüntetésekben nincs amerikai pénz, a demonstrálókat nem kell fizetni vagy buszoztatni.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában kitértek arra is, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom egymillió forintot ajánlott a kirúgott tanároknak. A politikus úgy látja, erre azért van szükség, hogy senki ne féljen felemelni a hangját. A pedagógusok egyébként nem éltek a lehetőséggel, máshova irányították az összeget. Márki-Zay Péter elismerte, hogy a felajánlásban van az amerikai pénzből is.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy az Egyesült Államokból nyáron kaptak utoljára támogatást, de reméli, hogy még fog érkezni, mert a rendszerváltásért, a kultúraváltásért dolgoznak, „ezt a tevékenységet méltó, ha támogatják Nyugatról is”. Az ügyben nyomozás indult.

A polgármester ezúttal is leszögezte, hogy a pártoknak nem jutott ebből a pénzből, olyan anyagot sem fizettek belőle, amelyen pártlogó van, ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy Soros György korábban Orbán Viktort támogatta.

A városvezető Hódmezővásárhely helyzetéről elmondta, hogy egyeztetett Balla György miniszteri biztossal, legalább hárommilliárd forint támogatásra lenne szükségük, segítség nélkül legkésőbb 2023 első félévének végére válhatnak fizetésképtelenné.

Rovatok