Index Vakbarát Hírportál

Tarlós István szerint Karácsony Gergely csak szimbolikusan vezeti a várost

2022. október 25., kedd 07:33

Minden értelemben szimbolikus városvezetés zajlik, és Karácsony Gergelyék egyetlen teljesen új nagy fejlesztést sem indítottak el – ezt mondta a HírTV műsorában Tarlós István volt főpolgármester.

A volt városvezető azt mondta: a főpolgármester hivatalából 3 év eltelt, és szerinte nem sok eredményt lehetett látni eddig. Tarlós István szerint az sem derült ki számára, hogy mi lett azzal a 200 milliárd forintos tartalékkal, amelyet Karácsonyékre hagytak a ciklusa végén. 

Ami fejlesztések folynak, és amikkel a városháza eldicsekszik… hát maradjunk abban, hogy ezek kontrollálható módon általunk elindított fejlesztések voltak

– mondta Tarlós István, aki szerint a jelenlegi városvezetés nem indított új, jelentős fejlesztést az utóbbi 3 évben.

A volt főpolgármester ezután úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely szerinte csak „szimbolikusan” végez városvezetést. 

Szimbolikus városvezetést látok minden értelemben. Mondhatom azt, hogy mióta a főpolgármester úr visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől, azóta értelmezhetetlen a mozgása, ugyanis sokkal többet foglalkozik olyan ügyekkel, amelyek nem a főváros hatáskörébe tartoznak, és ő tulajdonképp ezekben az ügyekben inkompetens.

Szerinte Karácsony nem akart együttműködni

Ezután Tarlós István úgy vélekedett a HírTV műsorában: a Fidesz politikusai először úgy bántak Karácsony Gergellyel, „mint a hímes tojással”, de ezt a gesztust ő nem viszonozta. „Azt nem lehet csinálni, hogy útszéli módon gyalázom a kormányt, támadom, le akarom váltani, mindennek elmondom, másnap pedig odasompolygok, barátkozást ajánlok, együttműködést ajánlok, és tartom a kezem, hogy adjatok egy kis pénzt” – mondta Karácsonyról, majd hozzátette:

Itt mindenki gondolhat mindenfélét a politikai helyzetről, de gyakorlatilag a városvezetés a tényleges együttműködést ellehetetlenítette a kormánnyal. Ilyen stílusban nem lehet együttműködni, nem lehet tárgyalni.

A volt városvezető ezután úgy fogalmazott: nem tudja biztosan kimondani, hogy Karácsony Gergely az egyszemélyi felelőse a párbeszéd ellehetetlenülésének, de szerinte nem valószínű, hogy a kerületi polgármesterek felelősek volnának. Hozzátette: azt sem tudja, hogy kié a döntő szó most a fővárosban és a közgyűlésben,

de hogy nem a főpolgármesteré, az nagyon valószínű. Amit a DK nem akar, az nem tud átmenni a közgyűlésen.

Tarlós István az adás végén azt mondta: nem tudja, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetet miként élhetné túl a főváros, de a helyzeten nem segít az, hogy rossz a kormány és a főváros viszonya.

(Borítókép: Tarlós István. Fotó: Mónus Márton/MTI)

Rovatok