Index Vakbarát Hírportál

Így lesznek nyitva az üzletek a hosszú hétvégén

2022. október 27., csütörtök 11:25

Üzlete válogatja, hogy ki meddig lesz nyitva a négynapos hosszú hétvégén, de egy nap kivételével valamennyi bolt nyitva lesz.

Mind a Tesco, mind az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információk szerint a boltok a megszokott nyitvatartás mellett működnek a hosszú hétvégén, sőt október 31-én, halloween estéjén is nyitva lesznek – írja a Világgazdaság,

Egyedül kedden, mindenszentek alatt lesznek zárva a boltok.

Az üzletek egyenként határozzák meg nyitvatartásukat, ugyanis vannak boltok, amelyek a bevásárlóközpontok üzemidejéhez igazodnak, tehát általában hamarabb zárnak.

A bevásárlóközpontok és a plázák jellemzően este nyolc és kilenc között zárnak be, nagyon sok élelmiszerüzlet azonban tízig is nyitva van hétköznap. Kivételt képeznek ez alól a kisebb vidéki városokban működő boltok, ezeken a helyeken korábban zárhatnak be.

A lap szerint kereskedelmi szempontból most kifejezetten jól jön a hosszú hétvége, ugyanis a boltok kapnak három olyan napot, amikor a vásárlók zöme nem dolgozik, így van idejük nézelődni, költekezni. A mostani hétvége valamelyest lendíthet az utóbbi idők gyengélkedő forgalmán, illetve segítség lehet eligazodni a vásárlóknak a karácsonyi forgatagban. 

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok