Index Vakbarát Hírportál

Motorost gázolt a napfénybe belenéző autós

2022. október 28., péntek 11:41

Szabályosan közlekedő segédmotor-kerékpáros férfit gázolt egy sofőr Nyíregyházán, az erős napfény miatt a vádlott egyszerűen nem vette észre a sértettet. A baleset következtében a motoros csigolyatörést szenvedett, sérülései három-négy hónap alatt gyógyultak meg, közölte az ügyészség.

A gyanúsított Nyíregyháza belvárosában közlekedett 2022. július 4-én kora este, a motoros vele szemből érkezett. A gépjárművet vezető nő nagy ívben akart balra fordulni, az erős napsütés azonban elvakította. A manőver megkezdése előtt nem vette észre az érkező motorost, akit kanyarodás közben elütött.

A férfinak, aki a járművével az úttesten felborult, nyolc napon túl gyógyuló csigolyatörése és más sérülései keletkeztek, melyek három-négy hónap alatt gyógyultak meg. A kifogástalan közlekedési előélettel rendelkező gyanúsított megígérte, hogy jóváteszi a sértett kárát, amibe a másik fél is beleegyezett.

Az ügyészség közlése szerint közvetítői eljárásra terelődött az ügy, ami azt jelenti, hogy hat hónapra felfüggesztette az eljárást, az érintetteknek fél évük van arra, hogy a közvetítő előtt megállapodjanak a jóvátételről.

A balesetről egy arra járó gépkocsi fedélzeti kamerája készített felvételt:

Rovatok