Index Vakbarát Hírportál

Összevesztek, fejszével ölte meg bátyját egy Zala megyei férfi

2022. október 30., vasárnap 20:56

Két testvér verekedett össze Újudvaron, aminek egyikük halála vetett véget. A fiatalabbik férfi a vita hevében fejszével ütötte meg a bátyját, aki azonnal belehalt sérüléseibe. A zala megyei rendőrök megkezdték a helyszínelést.

2022. október 30-án délután érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy két testvér szóváltásba keveredett egymással Újudvaron – közölte honlapján a rendőrség.

A veszekedés közben a fiatalabb férfi fejszével megütötte 48 éves bátyját, aki az ütés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 44 éves férfit a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van. 

Legutóbb Nógrád megyében történt hasonló eset, amikor egy 54 éves férfi verekedett össze testvérével, akivel már hosszú ideje haragos viszonyban álltak. Az illetékes ügyészség tájékoztatása szerint a két testvér 2021 májusában egyikük házában ismét összeveszett. Az 54 éves vádlott akkor ököllel fejen ütötte testvérét, ezután egyre jobban dulakodni kezdtek, végül egymásba kapaszkodva úgy estek földre, hogy a sértett került alulra.

A vádlott ekkor egy fasámlit ragadott magához, és azzal ütötte meg a fején a földön fekvő testvérét. Majd mikor a megütött testvér azt mondta, hogy hívja a rendőrséget, testvére felhagyott a verekedéssel, de a fürdőszobába utánafutott, és úgy fejbe ütötte, hogy a sérült testvér a fürdőkádba esett. A Balassagyarmati Járási Ügyészség súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat.

Rovatok