Index Vakbarát Hírportál

Megmutatták, hogy készült a Lánchíd Lego-oroszlánja

2022. október 30., vasárnap 06:44

Közel három tonnát nyom az a több mint 850 ezer legókocka felhasználásával épített oroszlán, amit még csütörtökön helyeztek el a Clark Ádám téren. A készítők a TikTokra feltöltött videóban mutatták meg, hogy készült a különleges műalkotás.

A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült új társa nagyon részletgazdag, kiköpött mása az eredetieknek. Az 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas legószobor súlya 2,8 tonna, jelezte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK).

A szobrot Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten. A munkában nyolcvan ember vett részt. Dóczy Balázs nevéhez több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, többi között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje. A most elkészült Lego-oroszlán az eddigi legnagyobb alkotása – írja az MTI.

Az építésről készült videót ide kattintva lehet szemügyre venni.

A legókockákból megépített oroszlánt közelről is szemügyre vehetik az érdeklődők, és megtekinthetnek minden apró részletet. A Lego-oroszlán az eredeti tervek szerint 2022. november végéig tekinthető meg a Clark Ádám téren.

Rovatok