Index Vakbarát Hírportál

Kollégája szeme láttára lőtte fejbe magát egy rendőr Erdélyben

2022. november 1., kedd 20:00

Saját szolgálati fegyverével lőtte fejbe magát hétfő reggel egy dési rendőr, éppen a rendőrség székhelyén.

A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság közölte, hogy az eset hétfőn 7 óra 50 perckor történt a dési rendőrség székhelyén.

„Az egyik rendőr – az első vizsgálatok szerint – saját szolgálati fegyverével lőtte meg magát. Állapota súlyos, kórházba szállították” – közölte a rendőrség. A Új Magyar Szó beszámolója szerint a Kolozs megyei ügyészség egyik ügyészének vezetésével vizsgálatot indítottak az incidens körülményeinek tisztázására.

Magyarázat nélkül végzett magával, feleségét és gyermekét hátrahagyva

A munkahelyére beérve a rendőr a fegyverraktárhoz ment, ahol szolgálati fegyverével halántékon lőtte magát kollégája előtt, aki nem tudta megakadályozni a tragédiát.

Súlyos állapotban vitték kórházba a rendőrt, életéért már hiába küzdöttek az orvosok, akik kedd reggel tájékoztatták a családot a halálesetről.

Azt nem lehet tudni, miért vetett véget az életének a 39 éves férfi, aki feleségét és gyermekét hagyta hátra magyarázat nélkül.

A rendőr tizenöt évig dolgozott a dési rendőrőrsön. Munkatársai szerint az utóbbi időben feszültebbnek tűnt, mert megterhelte a munkahelyi stressz és a korábbi parancsnok agresszív viselkedése, aki korábban folyamatosan vegzálta és lehordta munkatársait.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok