Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt a mérleg Vivientől, hatalmas vízi szörnyet fogtak Lajosmizsén

2022. november 1., kedd 12:36

Októberben négy darab fél mázsa körüli tokhal került a lajosmizsei Haldorádó Horgásztóba. Nem kellett sokat várni a legnagyobb fogásra, aminek a súlyától még a mérleg is kiakadt.

Kapitális tokhalat fogtak a lajosmizsei Haldorádó Horgásztóból – írja a Pecaverzum a tógazda, Valkai László Facebook-bejegyzése alapján.

A Haldoradó egyik horgásza, Bodor Mihály éppen egy 15 kiló feletti pontyot fárasztott, amikor a másik szerelék jelzője kapást mutatott, és a bedobás irányából háromszor kiugrott a vízből egy hatalmas testű hal.

Ekkor átadta a pontyos botot édesapjának, és elkezdte a fárasztást, ami több mint fél óráig tartott. A csatát végül a horgász nyerte, így áldozata, amit Bodor Mihály Viviennek nevezett el, a halmérlegelőben kötött ki.

A horogszabadítást és a fertőtlenítést követően az 50 kilóig mérő mérleg kiakadt, és „errort” írt ki.

A Pecaverzum értesülései szerint a most kifogott tokhal egyike volt azon példányoknak, amiket október közepén telepítettek a 7 hektáros tóba. Akkor összesen négy darab, 38 és 49,7 kiló közötti tokhal került a tóba, amik közül a legnagyobbat sikerült kifognia Bodor Mihálynak.

Rovatok