Index Vakbarát Hírportál

Eszméletlenre ütöttek egy segíteni igyekvő magyar mentőst

2022. november 2., szerda 11:27

Ideges lett a mentőautó sofőrjére egy 52 éves, Nógrád megyei férfi, aki aztán meg is ütötte a mentőegység fontos tagját. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetővel szemben.

2022. február 28-án a hajnali órákban a rétsági mentőállomást azzal hívták, hogy a közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó azonnal a községbe sietett, ahol a főúton a beteg fiatal édesapja várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

A személyzet a helyszínen úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé.

A vádlott eközben trágár szavakat vágott a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőr fejéhez, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz.

A haragra gerjedt vádlott aztán fizikailag is bántalmazta a sértettet, aki a fejre mért ütéstől a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető – hangsúlyozta az ügyészség, amely indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a sértettel szemben szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is.

Rovatok