Index Vakbarát Hírportál

Ellopták egy feszület vaskerítését Dabroncnál

2022. november 3., csütörtök 13:21

Percek alatt fogta el a rendőrség azt a két férfit, akik Gógánfa és Dabronc között ellopták egy feszület vaskerítését. A tettesek beismerő vallomást tettek. Az ügyben folyik a büntetőeljárás.

A rendőrségre november 1-jén érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettesek Gógánfa és Dabronc között az út mentén álló feszületet bekerítő kovácsoltvas kerítést felszedték, majd autóba pakolták, és elhajtottak a helyszínről.

A hatóság az adatgyűjtéskor azonosította az elkövetők járművét, melyet a bejelentést követő tíz percen belül Gógánfa egyik vendéglátóhelye előtt meg is találtak. A rendőrök a tetteseket – egy 57 és egy 72 éves türjei férfit – a vendéglátóegységnél elfogták, majd előállították őket. A nyomozók ezután gyanúsítottként kihallgatták őket. A férfiak elismerték tettüket, és elmondták azt is, hogy a vaskerítést egy ismerősük családi házának udvarán pakolták le. A rendőrök a megadott címen a lopott kerítést megtalálták és lefoglalták.

A tettesek ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Rovatok