Index Vakbarát Hírportál

Leütötte a fián segítő mentőst egy férfi Rétságnál

2022. november 3., csütörtök 07:33

Egy Rétság közeli faluban durván bántalmazott egy mentőst egy 52 éves férfi. A bántalmazott rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint az eset még idén február 28-án történt, de még csak most zajlik a bírósági eljárás az ügyben. Azt írták, hogy a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját amiatt, hogy az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett.

A község felé haladva, a főúton találkoztak a beteg 52 éves édesapjával, aki az autójával várta őket azért, hogy felvezesse őket a birtokához. A mentőautó vezetője azonban úgy ítélte meg, hogy a birtok alacsony kapuja alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak a lakóház felé.

Az édesapa mindezen feldühödött, és először csak trágár szavakat vágott az – időközben szintén felszereléseket cipelő – gépkocsivezető fejéhez,

majd fizikailag is bántalmazta, fejbe ütötte őt.

A gépkocsit vezető mentős a fejére mért ütéstől rögtön a földre zuhant, és rövid időre eszméletét is vesztette. Társai akkor a rendőrség gyors segítségét kérték, akik perceken belül a helyszínre is értek, és megtették a szükséges intézkedéseket. 

„A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amelyek elmaradása a véletlennek volt köszönhető“ – hangsúlyozta az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint az ügyben eljáró ügyészség. Egyben indítványozták, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság az elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint fizettesse meg az eljáráskor keletkezett körülbelül 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is. 

Rovatok