Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Egész Európa szenved

2022. november 4., péntek 09:59

Súlyos terhet jelent a vállalkozások számára is az infláció és az energiaárak növekedése. A miniszterelnök szerint az EU-s szankcióktól szenved egész Európa. A kormányfő azonban egy fontos dologra emlékeztette a vállalkozásokat.

„Egész Európa szenved a brüsszeli szankcióktól. Megvédjük a gazdaságot, megvédjük a magyar munkahelyeket” – írta a közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök emlékeztetett: az energiaválság és a szankciós infláció súlyos terhet jelent a vállalkozóknak is.

A kkv-kamatstoppal segítjük a magyar vállalkozásokat

– hangsúlyozta a kormányfő, utalva ezzel a vállalkozások számára indult programra.

A Magyar Közlönyben megjelent tájékoztatás szerint a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő adós részére a hitelező által üzletszerűen nyújtott állami támogatással nem érintett, változó kamatozású, forintalapú hitel- és kölcsönszerződés, illetve pénzügyi lízingszerződés (a továbbiakban együtt: szerződés) esetén – ide nem értve a fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret-szerződést – 2022. november 15-étől 2023. június 30-áig

NEM LEHET MAGASABB A 2022. JÚNIUS 28. NAPJÁN ÉRVÉNYES, SZERZŐDÉSBEN MEGHATÁROZOTT REFERENCIA-KAMATLÁBNÁL.

A rendelet azt is kimondja, hogy a tőke- és kamattartozást nem lehet a 2022. november 15. és 2023. június 30. közötti időszakban nem teljesített kamat összegével megnövelni. A rendelet kötelezi a hitelezőket az adósok tájékoztatásáról.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. április 6-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok