Index Vakbarát Hírportál

Győr polgármesteréről nevezték el a Mosoni-Dunában lévő „új” tanuszodát

2022. november 5., szombat 12:25

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi csoportja az Aranyparton, névadó ünnepség keretében alapkőletétellel reagált Dézsi Csaba András egyik − lapunkban megjelent − kijelentésére.

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni.”

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András egyebek mellett ezt mondta lapunknak adott októberi interjújában. Az idézett kijelentésre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete a maga szatirikus módján reagált. Amint közösségi oldaluk bejegyzése jelzi, Dézsi Csaba András polgármesterről nevezték el a győri Aranypart egy általuk kijelölt szakaszán a „tanuszodát”.

Tegnap egy sajtótájékoztató keretében átadtuk Győr működő városi tanuszodáját, ahol, miként a névadó, bárki más is megtanulhat úszni. A lakosság nagy örömmel birtokba vette, használja mindenki bizalommal, csak legyen nála szíverősítő.

Az eseményen a párt egyik passzivistája próbaúszást is végzett a „medencében”, melynek hőmérséklete mindössze 12 fokos volt.

A polgármester egyébként épp aznap jelentette be, hogy a korábbi terveivel ellentétben végül mégsem zárják be az Aqua Sportközpont sátras medencéjét, sőt a győri lakcímkártyával rendelkezők már vasárnap, a nulladik napon ingyenesen használhatják. A nagyközönség előtt a medence hétfőn nyit.

Rovatok