Index Vakbarát Hírportál

Orbán Ráhel mindenkinek drukkol a talpon maradáshoz, mert nehéz lesz

2022. november 5., szombat 17:55

A miniszterelnök lánya saját cégcsoportjának munkájáról és a jövőbeni kilátásairól beszélt egy reklámszakmai podcastműsorban.

„Szia, Ráhel, nagyon örülök, hogy elfogadtad a meghívást, nagyon örülök neki, hogy itt vagy, és mindig egy bemelegítő kérdéssel kezdünk: Hogy vagy? Mi van veled mostanában, honnan érkeztél? Mi az, amit csinálsz manapság?” – ezzel a baráti felütéssel indította Márton Szabolcs, a Republic Group kreatívigazgatója a reklámszakmai podcastjában a beszélgetést a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel, aki a BDPST cégcsoport tevékenységét részletezte a műsorban. 

Orbán Ráhel úgy fogalmazott, a cégcsoport egyik fő missziója az értékmentés és értékteremtés. Ez azt jelenti, hogy szeretik azokat a projekteket, melyekben régi kastélyokat vagy régi vállalatok székházát menthetik meg. „Nagyon sok esetben tényleg az összeomlástól. A turai kastély esetében például szinte utolsó utáni pillanatban sikerült hozzálátnunk a felújításhoz” – mondta, hozzátéve, hogy a hotel- és étterem-üzemeltetés révén nagyon sok embernek teremtenek lehetőséget arra, hogy eljöjjön, és megnézze a helyet. 

Ezekkel az új tartalmakkal egy kicsit vissza tudunk adni a közösségnek.

A koronavírus is szóba került, a járványügyi időszakról úgy fogalmazott, a lezárások miatt mindenki otthon maradt: „Nagyon sok esetben láttam, hogy az emberek elkezdtek sétálni, elkezdtek kimenni, elkezdték megismerni az országukat, megyéjüket, városukat. Ha ezekre a pozitív dolgokra fókuszálunk, akkor ezekből lehet később építkezni” – fogalmazott.

Oroszország Ukrajna ellen indított háborújáról szólva azt mondta, ez újabb nehéz helyzetet teremtett. Ebben a válságban a legrosszabb a bizonytalanság, „nem azt a típusú gazdasági válságot éljük, amikor lehet tudni, hogy most nehéz, most két évig összeszorítjuk azt a bizonyos nadrágszíjat, aztán majd kijövünk belőle, hanem olyan hatások vannak, amikkel szemben, mint a Covidnál, tehetetlenek vagyunk... Ez a fajta bizonytalanság nagyon könnyen felőrli az embereket”.

A jó oldala viszont szerinte az, hogy a munkaerőpiacot ebben a szakmában helyreállítja.

Hozzátette, nagyon sokan mennek mindig „egy országgal arrébb”, de nem tud róluk sem negatívan nyilatkozni, mert értékeli azokat a fiatalokat, akik fogják a hátizsákjukat, és azt mondják, hogy szeretnének egy kicsit többet, egy kicsit jobbat, noha sokszor rosszabb munkát vállalnak, mint amit itthon kaphatnának. Ugyanakkor sokan haza is jönnek. Arra emlékeztetett, hogy egy olyan országban élünk, ahol a szüleinknek nem volt lehetőségük arra, hogy elhagyják az országot. A turizmus viszont egy olyan iparág, ahol követni kell a trerndeket, megnézni, hogy mások hogyan csinálják. „És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy talpon tudjon maradni, mert nehéz lesz” – mondta Orbán Ráhel.

Rovatok