Index Vakbarát Hírportál

Krumpliosztás Csepelen, a DK szerint ez gyomorforgató

2022. november 6., vasárnap 13:03

Huszonkettő tonna krumplit osztottak szét a csepeli lakosság körében. Borbély Lénárd, a város fideszes polgármestere több képet is megosztott az eseményről közösségi oldalán, a DK szerint azonban gyomorforgató, ahogy a kígyózó sorok mellett mosolyog.

Borbély Lénárd fideszes polgármester hét Facebook-bejegyzésben és közel hetven fényképpel számolt be arról, hogy a csepeli önkormányzat szombaton 2 tonna burgonyát és 13,5 tonna hagymát osztott szét ingyen a csepelieknek.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint „ilyen hosszan kígyózó sort a városban eddig még soha nem lehetett látni, az elmúlt 12 év okozta megélhetési válság láthatóan nem kímélte az itt élőket sem”.

A DK szerint épp ezért „gyomorforgató, hogy Borbély Lénárd fideszes polgármester mosolyogva pózol a Facebookon megjelent fotókon, mintha nem az elmúlt 12 év és az Orbán-rendszer szívszorító következményeit mutatta volna meg a csepeli krumpliosztás”.

Tisztességesen dolgozó emberek és életüket végigdolgozott nyugdíjasok fagyoskodtak az utcán azért, hogy krumplit kapjanak. Erre egyetlen politikus és egyetlen polgármester sem lehet büszke, ez a krumpliosztás az Orbán-rendszer okozta megélhetési válság és nyomor drámai mementójaként fog bevonulni a csepeliek emlékezetébe

– írja a közleményben Paál Géza, a DK csepeli elnöke.

Rovatok