Index Vakbarát Hírportál

Nagykanizsán elöregedtek az ivóvízvezetékek

2022. november 8., kedd 06:51

Több mint 900 millió forintos beruházással Nagykanizsán két helyen újítanak fel olyan elöregedett ivóvízvezetékeket, amelyeken rendszeresek a csőtörések.

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. közölte, hogy a város önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program forrásaiból csaknem 641 millió forint európai uniós támogatást nyert a Platán sori és a Teleki utcai víziközmű-hálózat rekonstrukciójára.

Nagykanizsa közgyűlése a munkálatokhoz további 270 millió forintos önerőt adott.

A tervezési és kivitelezési feladatokat a Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit Tervező és Építő Zrt. konzorciuma végzi el. A csőtörések miatti szolgáltatáskiesés és a vízveszteség minimalizálását szolgáló beruházások az MTI szerint jövő szeptemberben fejeződnek be.

A Platán soron mintegy 500 méter hosszú ivóvízvezeték-párt, a Teleki utcában pedig mintegy 900 méter elöregedett állapotú kettős csővezetéket cserélnek ki a bekötővezetékekkel és a szerelvényekkel együtt. Emellett a Teleki utca és a Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő víztorony nyomásfokozó szivattyúit is cserélik.

Rovatok