Index Vakbarát Hírportál

Tízszeresére nőtt a távhőszámla, jövő hónapban bezár a Kispesti Uszoda

2022. november 10., csütörtök 10:02

Rövid figyelmeztetés jelent meg a Kispesti Uszoda oldalán, ami arról tájékoztat, hogy Kispest Önkormányzatának Képviselő-testülete döntése alapján a Kispesti Uszoda 2022. december 19-től előreláthatólag 2023. március 31-ig zárva tart.

A döntés hátteréről Gajda Péter polgármester azt közölte, hogy az uszodánál éves szinten több mit 400 millió forinttal emelkednek az energiaárak. Ebből az egyik legsúlyosabb a távhőszámla megtízszereződése.

Mivel az uszoda piaci alapon kapja a távhőt, és a távhő áráról döntő kormányzati szervek egy olyan gázár alapján határozták meg annak az árát egyik napról a másikra, mely az időszak legmagasabb értéke volt, így lett már novemberben a kétmilliós számlából több mint 20 millió forint csak az uszoda esetében.

Az előzetes számítások szerint éves szinten az energiaárak miatt közel kétmilliárdos pluszkiadása lesz a kerületnek, amiből ugyan valamennyit le tudnak faragni, de a teljes összeg fedezetét előteremteni lehetetlen.

Senkit nem küldenek el

Lapunk kérdésére Gajda Péter kijelentette, hogy az uszoda egyetlen dolgozóját sem bocsájtják el.

Az önkormányzat az alapfeladatainak minden körülmény mellett eleget tesz. A gyerekek a bölcsődékben és óvodákban a megszokott és elvárt színvonalon kapják az ellátást, ugyanúgy, mint a kerület szociális, illetve egészségügyi intézményeiben.

Rovatok