Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc késszúrással ölte meg feleségét egy szabolcsi férfi

2022. november 11., péntek 10:02

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki vita közben halálra késelte feleségét Újfehértón.

Emberölés bűntettével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki családi vita során 18 késszúrással ölte meg a feleségét – közölte a főügyészség honlapján.

A vádirat szerint az 51 éves férfi július 28-án alkoholt fogyasztott, amire gyógyszert vett be, majd vacsorát főzött a konyhában. Hazaérkező felesége felelősségre vonta az italozás miatt, és azt is kifogásolta, hogy a férje nem mosta el az előző nap használt konyhakést.

A nő a kezébe is vette a 23,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést, de azt a vádlott kikapta a kezéből, majd tizennyolcszor megszúrta feleségét a mellkasán és egyéb testrészein. A nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrség másnap elfogta a férfit, aki azóta is letartóztatásban van. Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor tizenhárom év börtönbüntetésre ítélje a bíróság.

Rovatok