Index Vakbarát Hírportál

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

2022. november 13., vasárnap 05:54

Kezdetben sokfelé lehet pára, köd, ami napközben a legtöbb helyen feloszlik, de északon és a Dunántúlon maradhatnak tartósan ködös, felhős területek. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös, felhős tájakon kialakulhat szitálás, ködszitálás.

Vasárnap párás, sokfelé ködös lesz a reggel, ködszitálás is több helyen előfordulhat. Napközben főként a Dunántúlon és északon maradhat meg a szürke, nyirkos idő, több napsütés a déli és keleti tájakon várható – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint csak néhol északnyugaton és a Dél-Dunántúlon élénkülhet meg a szél. Hajnalban 0–6 fokot mérhetünk. A csúcshőmérséklet délután 10 és 15 fok között, a tartósan ködös, felhős tájakon 7–9 fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt az egész országra kiadta a figyelmeztetést.

Az orvosmeteorológia szerint vasárnap is nyugodt, frontmentes időre számíthatunk. A sokfelé nyirkos, hideg reggel miatt sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. Napközben fejfájás, görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Gyakori lehet a dekoncentráltság, fáradékonyság, és álmosság is előfordulhat.

Marad a borús idő

Hétfőn a ködös, nyirkos reggelt többfelé követheti napközben is szürke idő, nagyobb eséllyel a Dunától keletre süthet ki a nap. Helyenként szitálás, estefelé délnyugaton eső is előfordulhat. Legfeljebb Sopron környékén élénkülhet meg a déli-délkeleti szél. A napos területeken 10–15, a tartósan szürke, ködös tájakon 6–9 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Kedden a reggeli köd, rétegfelhőzet nagy területen beragadhat napközben is. Néhol gyenge eső, szitálás előfordulhat. Több-kevesebb napsütés főként a déli tájakon lehet. A Dunántúlon néhol megélénkül a déli-délnyugati szél. Napközben 6–15 fokra van kilátás, a naposabb tájakon lesz melegebb.

Szerdán a nyirkos, felhős idő mellé szórványosan eső, szitálás is társul. Gyenge, mérsékelt, néhol élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 7–15 fok között alakulhat. Csütörtökre virradó éjszaka többfelé eshet az eső. Napközben felszakadozik a felhőzet, de keleten néhol még előfordulhat gyenge eső, zápor. Gyenge északnyugati szélre, délután 7–14 fokra van kilátás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok