Index Vakbarát Hírportál

Kapával támadt egy kutyára és gazdáira egy férfi

2022. november 14., hétfő 07:54

A rendőrök elfogták azt a 60 éves bántalmazót, aki kapával támadt egy kutyára és annak gazdáira máciusban, Budapesten.

Egy család még márciusban kutyát sétáltatni indult Budapest XVI. kerületében, amikor az egyik házból egy kutya szaladt ki hozzájuk. Az ebet követte gazdája is, aki minden előzmény nélkül trágár szavakkal illette a családot, majd kezében egy kapával a sértettek kutyájára támadt. A férfi ütését az egyik gazda próbálta tompítani úgy, hogy kezét a kutyája fölé tartotta, de a támadást elhárítani nem tudta.

Miután a bántalmazott eb elszaladt, a támadó a gazdákat vette célba; először az idősebb sértettet vágta fejbe a kapa nyelével, majd a szerszám éles részét használta egy szemtáji ütéshez. A férfi a bántalmazás következtében a földre zuhant, és súlyos sérüléseket szenvedett. A negyedik ütés a sértett férfi fiának fejét érte, ő könnyebben sérült meg.

A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 60 éves bántalmazót elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Rovatok