Index Vakbarát Hírportál

Elrejtette ötös lottónyereményét felesége elől, kétévi szabadságvesztésre ítélték

2022. november 14., hétfő 15:15

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki válásuk idején eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több száz millió forinttal megkárosítva őt.

Az ügyben harmadfokon eljáró ítélőtábla csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban első fokon felmentett, majd a másodfokú bíróság által két év letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfit.

A házaspár 2016 novemberében telitalálatot ért el az Ötöslottón. A csaknem kilencszázmillió forintos, közös nyereményt a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt nyolc bankszámlára utalta át, amelyek felett a férj rendelkezett.

Rengeteg pénzen ültek, közben romlott meg a házasság

A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben azonban házasságuk megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösség megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Egyeztetéseik során a férfi azt állította, a nyereményből már csupán háromszázmillió forint maradt, jóllehet a valóságban még nyolcszázmillió forintnál is több állt rendelkezésre.

A vádlott nyilatkozata alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A megállapodásban az MTI szerint a vádlott kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalását követően szembesült azzal, hogy férje tévedésbe ejtette, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki, így

mintegy 260 millió forinttal kevesebbet kapott volt férjétől.

Az ítélőtábla Benedek Tibor által vezetett tanácsa az enyhítő körülmények jelentős túlsúlyára és arra tekintettel, hogy a büntetlen előéletű vádlott időközben egy megállapodásban kötelezettséget vállalt a volt feleség által igényelt összeg megfizetésére, úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett is elérhető.

Legutóbb november 12-én, szombaton nyert milliókat 24 szerencsejátékos. Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait is.

Rovatok