Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a rendőrökre lövöldöző embercsempészeket, Budapestig üldözték őket

2022. november 14., hétfő 14:50

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. Az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó, magyar rendszámú kisteherautót az autópályán hétfő reggel 7.22 körül, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába.

Több rendőrautó ennek ellenére tovább üldözte a főváros felé hajtó furgont.

A rendőrök követték a járművet, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült – közölte a rendőrség honlapján.

Az erdőből is lövöldöztek a menekülők

Mint írták, a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél 9 előtt a XIX. kerületben fogták el.

A kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, aki szír állampolgárnak vallotta magát. A lövöldözésben senki nem sebesült meg.

A BRFK közölte azt is, hogy a két férfi elfogása érdekében lezárták az érintett területet, és a helyszínre rendőröket, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is.

Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.

(Borítókép: police.hu)

Rovatok