Index Vakbarát Hírportál

Tankos éleslövészetre figyelmeztet a Magyar Honvédség

2022. november 14., hétfő 18:20

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár nagy hanghatással járó éleslövészetet hajt végre a szomódi lőtéren november közepén Leopard 2A4HU típusú tankkal.

A Magyar Honvédség közölte, hogy Leopard éleslövészetet tartanak Tatán négy napon keresztül.

A lövészetre a honvédség honlapja szerint az alábbi napokon és időszakokban kerül sor:

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, és köszöni a lakosság megértését és türelmét.

A Klapka György lövészdandár Facebook-oldalán tette közzé az önjáró tüzérlövegek érkezéséről készült képeket.

November második hetén megérkezett az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül beszerzett 7. és 8. PzH 2000 HU önjáró tüzérlöveg és az üzemeltetéshez szükséges C4I tűzvezető konténerek.

„A KMW Hungary Kft. munkatársai megkezdték a 101. Tüzérosztály katonáinak felkészítését a rendszer használatára” – közölte a honvédség.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a kormány döntése alapján 2022 szeptemberétől mintegy egynegyedével nőtt a katonák illetménye, amelyet október első napjaiban kapott kézhez a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tényleges szolgálatot teljesítő tartalékos állománya. Az illetményemelés állománykategóriánként eltérő, átlagosan 26 százalékos.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szeptemberben közölte, hogy a globális recesszió sem szab gátat a hazai haderőfejlesztésnek, sőt akkor ígéretet tett arra is, hogy felgyorsítják a folyamatot.

Rovatok