Index Vakbarát Hírportál

Hathavi jutalmat kap Fót polgármestere

2022. november 15., kedd 10:42

Hathavi illetményét kapja meg várhatóan jutalomként Vass György, Fót polgármestere, aki szerint ez neki jár, mivel nyereségesen vezeti az önkormányzatot. Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben jó döntés-e felvenni a jutalmat, Vass György csak annyit kérdezett: „Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?”

Csütörtökön szavaz a polgármester jutalmáról a fóti 12 fős képviselő-testület. Vass György hathavi illetményét kaphatja meg, míg az önkormányzat és intézményeinek dolgozói idén kéthavi jutalmat kaptak – írja a Népszava. A városvezető szerint „ha együtt sírnak, együtt nevetnek”, akkor elvárható, hogy a képviselő-testület adjon valamit a polgármesternek is, ha elégedett a munkájával.

Vargha Nóra független önkormányzati képviselő elvi okokból sem támogatja polgármesterek jutalmazását. Szerinte a jelenlegi gazdasági helyzetben, „amikor az önkormányzat munkatársai tíz órákat dolgoznak azon, hogy hogyan lehet spórolni”, akkor semmilyen helye nincs semmilyen jutalomnak.

Vass György legutóbb 2021 júniusában kapott jutalmat, szintén hathavi illetményét, amit akkor többek között azzal indokoltak, hogy a polgármester a pandémia alatt figyelemmel kísérte a rászorulók és a város lakosságának helyzetét, és tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel.

A városvezető a lapnak elmondta, a mostani jutalmából két helyi horgászegyesületet, valamint a református és a katolikus egyházat is támogatni fogja. Egy részét természetesen megtartom – fűzte hozzá, azt azonban még nem döntötte el, hogy pontosan mennyit, azzal megvárja, míg a képviselők megszavazzák a jutalmat.

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, a spórolások közepette jó döntés-e felvenni a jutalmat, Vass György csak annyit kérdezett: „Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?” Szerinte a takarékossági intézkedéseknek semmi közük a gazdasági helyzethez, továbbra is „normálisan takarékoskodnak”.

Fót önkormányzati óvodáiban, bölcsődéiben 22 fok lesz, a többi intézményben viszont az ajánlott 19-20 fokot fogják tartani. Az intézményvezetők belátására bízzák, hogy feleslegesen ne fűtsenek és ne égessék a villanyt. A további spórolási lehetőségeken egy bizottság dolgozik, de már tervben van a közvilágítás lecserélése, a geotermikus fűtés, és a karácsonyi kivilágítással is takarékoskodnak.

Rovatok