Index Vakbarát Hírportál

Figyeljen, ha autóba ül, az időjárás nem kedvez a közlekedésnek

2022. november 16., szerda 06:09

A reggeli nyirkos, szürke időt napközben mediterrán ciklon válthatja, amely az ország több részén is jelentős esőzést okozhat. A nappali maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

Szerdán is sokfelé marad a szürke, nyirkos idő, reggelre többfelé képződhet sűrű köd. Egy mediterrán ciklon hatására sokfelé készülhetünk esőre, az ország déli-délkeleti kétharmadán többfelé jelentős mennyiség is hullhat – írja az Időkép. Délután a Dunántúlon feltámad az északira forduló szél. Hajnalban 3 és 8 fok várható, 

a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 13 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése alapján szerdán nem várható veszélyes időjárási jelenség. Nincs érvényben lévő figyelmeztetés vagy riasztás erre a napra. 

Köd és eső is nehezítheti a közlekedést

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán hidegfronti hatásra számíthatunk. A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A nyirkos, csapadékos időjárás miatt felerősödnek az ízületi bántalmak.

A szürke, fényszegény időjárás sokaknál idézhet elő tompaságot, fáradékonyságot, dekoncentráltságot, alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk is. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Reggel még a pára és a köd is okozhat korlátozott látási viszonyokat többfelé. Napközben egyre több helyen ered el az eső, így szinte mindenhol nedves, vizes, csúszós utakra lehet számítani.

(Borítókép:  Róka László / MTI)

Rovatok