Index Vakbarát Hírportál

Az arra járó autósok mentették ki a sofőrt a lángoló autóból

2022. november 16., szerda 19:31 | aznap frissítve

Kimentették az úton közlekedő autóvezetők a sofőrt, aki nekihajtott az előtte haladó járműnek, mert nem látta azt a ködben. A lángok közül mentették ki az arrafelé közlekedő autósok Kápolna közelében.

A férfi a baleset előtt nagy sebességgel közlekedett a ködös útszakaszon, emiatt későn vette észre az előtte haladó kocsit, ezért összeütköztek. A karambol után a balesetet okozó autós a patakmederbe csapódott, az autója pedig kigyulladt, és hatalmas lángokkal égett.

Másodperceken múlt az élete, de szerencsére a többi autós azonnal a segítségére sietett, így sikerült még időben kimenteni. Helyszíni ellátást követően további vizsgálatokra a mentők kórházba vitték az 55 éves férfit, aki a derekán és a hátán sérült meg – közölte a TV2 hírműsora.

Füstölt a hátulról előtte haladó autónak ütköző sofőr kocsija, miután a patakmederbe siklott. Nem vette észre időben az előtte közlekedőt, balra rántotta a kormányt, de már későn, és karambolozott. Az irányíthatatlan kocsi ezután csapódott az árokba, ahol azonnal kigyulladt.

A lángoló autót a tűzoltók eloltották. A rendőrség szerint feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét a járművezető, aki összeütközött a vele azonos irányban, előtte szabályosan közlekedő személyautóval.

Rovatok