Index Vakbarát Hírportál

Halálra késeltek egy alvó férfit Budapesten

2022. november 18., péntek 13:49

Megtörtént a vádemelés azzal a férfival szemben, aki konyhakéssel mellkason szúrta ismerősét egy használaton kívüli épületben, Budapest XVII. kerületében.

A Fővárosi Főügyészség ismertette a bűncselekmény körülményeit: a vádlott egy régi bakterházépületben élt egy nővel, a páros tavaly decemberben ismerkedett meg a sértettel, akit ezután befogadtak magukhoz, így a férfi is beköltözött a romos épület egyik szobájába. A két férfi 2021. december 22-én szóváltásba keveredett egymással, miután alkoholos italt fogyasztottak, a nő hívta ki a rendőröket. A járőrök megnyugtatták a férfiakat, majd távoztak a helyszínről.

Az elkövető az éjszaka folyamán aztán felkelt, és közölte az élettársával, hogy megöli a sértettet. Ezután magához vett egy nagy méretű konyhakést, majd átment a sértett szobájába, és a dunyhán keresztül mellkason szúrta az alvó, ezáltal védekezésre képtelen férfit.

Miközben a sértett segítségért kiáltott, a nő hívta a mentőket és a rendőröket. A megszúrt férfi a kórházba szállítást követően meghalt, a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét. A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Rovatok