Index Vakbarát Hírportál

A lakhatatlanságig kiégett egy családi ház Rédicsen

2022. november 20., vasárnap 11:38

Teljesen kiégett egy családi ház Rédicsen. A tűzoltók az oltáskor egy gázpalackot hoztak ki a lángoló épületből. A lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Teljesen kiégett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Rédicsen, a Kossuth utcában vasárnap délelőtt – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. 

A tűz oltásához lenti és letenyei hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, két vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén. Az esethez a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízszállítója is kiérkezett.

A munkálatok közben kiemeltek az épületből egy gázpalackot, amelyet biztonságos területre vittek. Ugyanakkor az épület tetőszerkezete teljesen átázott, az átégett részeit pedig bontóbaltával távolították el.

A katasztrófavédelem kiemeli: az épület a tűz következtében lakhatatlanná vált, így a lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Az esettel kapcsolatban lapunk bővebb tájékoztatást kért a katasztrófavédelemtől. Amint választ kapunk, cikkünk frissül. 

Rovatok