Index Vakbarát Hírportál

Halálra gázolt a vonat egy embert Cegléd és Abony között

2022. november 22., kedd 19:51 | egy éve frissítve

A balesettől érintett vonalon az esti járatok menetideje 20-40 perccel növekedhet meg.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Szolnokról 17:45-kor Kecskemétre elindult személyvonat Cegléd és Abony között ütött el egy személyt.

A helyszínelés végéig – várhatóan éjszakáig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon, emiatt 

a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon az esti vonatok menetideje 20-40 perccel megnövekedhet.

A vészfékező vonat a 4-es főút vasúti átjárójában állt meg, ezért a közúti forgalmat elterelik. A vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével átszállították egy másik szerelvényre.

A balesetben érintett személyvonat a Cegléd–Kecskemét szakaszon is kimarad. A menetrend szerint Kecskemétről 19:11-kor kellett volna elindulnia egy személyvonatnak, utóbbi azonban a baleset miatt nem közlekedik.

A Mávinform Facebook-oldalán közölte, hogy a Szolnokról 19:15-kor Ceglédre továbbinduló személyvonat sem közlekedik, utasai a következő Nyírség IC-vel utazhatnak Ceglédig, amely Abonyban megáll. A Ceglédről 20:24-kor Szolnokra induló S50-es vonat szintén nem közlekedik, helyette ezen a szakaszon a következő Nyírség IC-vel lehet utazni. Utóbbi vonat is megáll Abonyban.

Frissítés: a Mávinform nem sokkal 21:30 óra után azt írta, hogy befejezték a helyszínelést Cegléd és Abony között, a ceglédi vonalon késő este fokozatosan áll helyre a menetrend.

Rovatok