Index Vakbarát Hírportál

Gyors döntés született, újjáépítik a leégett nagykátai iskolát

2022. november 22., kedd 21:39

Nagykáta Önkormányzata és Czerván György országgyűlési képviselő mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb újjáépüljön a kedden leégett Váci Mihály Katolikus Általános Iskola – számolt be a város polgármestere a közösségi médiában. Hamarosan gyűjtést szerveznek az intézmény helyreállítására.

Mint arról korábban beszámoltunk, tűz keletkezett kedd délután a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola Zárda utcai épületének tetőszerkezetében. Az épület szerkezete olyannyira meggyengült, hogy leomlott a homlokzata. Az iskola igazgatója rendkívüli tanítási szünetet rendelt el szerdára. 

Nagykáta város vezetése Facebook-posztban ismertette, milyen lépéseket tett az önkormányzat az esettel kapcsolatban. Mint írták, az önkormányzat vezetői az első pillanattól a helyszínen irányítást végző szolgálatparancsnokok útmutatásai alapján jártak el. A Zárda utcai társasházból kitelepített lakóknak és minden érintettnek a művelődési házban nyitottak melegedőt. Arról is tájékoztattak, hogy az érintett hatóságok a tűzeset kivizsgálását megkezdték, de hosszabb időt vesz igénybe, amíg kiderül, hogy mi okozta a tüzet.

Hozzátették: az önkormányzat és az iskola fenntartója és vezetése szerdán egyeztet a Zárda utcai iskolába járó gyerekek oktatása folytatásának módjáról és a további teendőkről. Az oktatás várhatóan csütörtökön folytatódik. A képviselő-testület a rendelkezésére álló információk birtokában fog ülést tartani.

Mielőbb szeretnék újjáépíteni

Dorner Gábor polgármester azt írta, Czerván György országgyűlési képviselő a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről. Az önkormányzat és a képviselő mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb megteremtse a feltételét az iskola újjáépítésének – emelte ki a város vezetője. 

Önkormányzatunk a KÁTA Alapítvánnyal közösen gyűjtést szervez az iskola újjáépítésének támogatására és a gyerekek bent maradt értékeinek pótlására. A részletekkel és a gyűjtés számlaszámával hamarosan jelentkezünk

– írta Dorner Gábor a bejegyzés végén. 

Rovatok