Index Vakbarát Hírportál

Kárpátaljai gyerekek látogatták meg Novák Katalint

2022. november 22., kedd 18:32

A családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésének a köztársasági elnök a fővédnöke. Kedden kárpátaljai gyerekeket fogadott a Sándor-Palotában.

Kárpátaljai gyerekeket fogadott Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában abból az alkalomból, hogy számukra és gyermekotthonokban élő társaik számára indult az adománygyűjtést. A befolyt adományokkal a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

Az orosz-ukrán háború miatt született az a döntés, hogy az idei adománygyűjtéssel egy kárpátaljai gyermekotthonnak segítsenek 

– közölte Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapító-elnöke a közmédiával.

Biró Mária, a gyermekotthon vezetője az MTI szerint elmondta: tizenhét, 5 és 21 év közötti gyermek érkezett Kárpátaljáról a fővárosba.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt nyolc-tíz év során sokan elhagyták a kárpátaljai térséget – zömében munkaképes férfiak, fiatalok – egy jobb, biztosabb élet reményében, és sok idős vagy akár magatehetetlen ember maradt a falvakban és a kisebb városokban egyedül. Sokan élnek a létminimum alatt – egy átlagos nyugdíj 20-25 ezer forintnak megfelelő hrivnya –, munka pedig csak elvétve van, pláne a mostani, háborús helyzetben, így aztán minden segítség jól jön.

(Borítókép: Novák Katalin / Facebook)

Rovatok